Bantning
I behov av en personlig design?
Kika in!
Ät många gånger om dagen fast i mindre portioner. Se till att äta något var tredje timme för att hålla igång fettförbränningen och hålla blodsockret uppe så man inte börjar stoppa i sig massa onyttiga saker.
Nyttigare alternativ istället för smörgås/bröd kan tex. vara fullkornsknäckebröd som är gjort på råg, naturella riskakor, frukt, morötter, lättkesella eller lite naturella nötter/mandlar.
Till lunch/middag kan man tex. byta ut pasta/ris/potatis mot ett nyttigare alternativ som quinoa, dinkel, matvete eller mathavre. Dessa innehåller mycket protein och man blir mätt utan att bli "tung" i magen.
Man behöver inte ta bort allt socker men man kan tänka på att det finns väldigt mycket socker i saker som man kanske inte tänker på som tex. Smaksatt fil/yoghurt, ketchup, kaviar, flingor, färdiggjorda dressingar, juice, nypon-/blåbärssoppa, färdigrätter mm. Jag brukar alltid kolla innehållsförtäckningen. Står det socker högt upp på Innehåll/ingridienser så betyder det att produkten innehåller mycket socker. Det bästa är att köpa råvaror och blanda laga till själv!